Back Cover
Look Inside

Tiparet Etnokoreologjike Të Folklorit Shqiptar

Tiparet etnokoreologjike të folklorit shqiptar shfaqen në një vëllim të vetëm të botuar në dy gjuhë, shqip dhe
anglisht. Frymëzimi im personal dhe tepër i përzemërt bëri që ky libër të promovohet e të lihet në shenjë
kujtimi dhe urate për 100-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë. Ndihem vërtet shumë e lumtur që pas dy vëllimeve
të mia monografike mbi kërcimin modern, të jem autore edhe e këtij vëllimi patriotik shqiptar. Ky libër, mbi të
gjitha, mbart vlera koreografike, të cilat në brendësinë e krijimit të tyre e bëjnë vallen më harmonike dhe më
tradicionale. Historia e popullit tonë shqiptar ka lindur me vetë popullin e lashtë dhe njëkohësisht kultura e tij
e pasur e artit pamor, zanor dhe vizual kanë pasuruar metodën e të menduarit bukur, të kërcyerit bukur dhe të
jetuarit bukur.

$15.00

SKU: 1250010091 Category: Tag:
Viti i publikimit

2012

Fletët

209

Author

Riselda Sejdiu

Publisher

Pegi