Back Cover
Look Inside

Karakteri Estetik Në Koreografinë E Valleve Shqiptare

Kjo monografi vjen në një vëllim të vetëm të botuar në dy gjuhë, shqip dhe anglisht,
dhe mbart vlera të karakterit estetik në koreografinë e valleve shqiptare, të cilat,
në brendësinë e krijimit të tyre, e bëjnë krijimtarinë shqiptare sa tradicionale, aq
edhe bashkëkohore.
Kodifikimi i lëvizjeve, ekzistenca e fakteve të dukshme, teknika e lëvizjeve dhe
emocioni përbëjnë termin “estetikë”, e cila përfshin edhe vlera që krijojnë idetë
filozofike të arteve të tjera. Këto vlera ndryshojnë, prandaj termi traditë duhet të
ekzistojë dhe në ditët e sotme.

$20.00

SKU: 1259874139 Category: Tag:
Viti i publikimit

2013

Fletë

277

ISBN

978-9928-162-94-6

Author

Riselda Sejdiu

Publisher

Pegi